CLS-5 ersätter TV200

28 juli, 2014

Slingförstärkaren Univox TV200 utgår nu ur sortimentet och ersätts av CLS-5, som har kompletterats med optiska ingångar.

Den effektiva och miljövänliga CLS-5 är en kompakt slingförstärkare med brett användningsområde för t ex större TV- och sällskapsrum, bussar och hissar. Vi har lagt stort fokus på ljudupplevelsen. Den elektroniska transformatorn ger en hög ljudkvalitet och eliminerar modulationsbrum. En inbyggd två-stegs AGC (automatic gain control) och tonkontroll för metallförluster förbättrar taluppfattbarheten och lyssningskomforten ytterligare. Med funktionen TV Sync justeras enkelt det eko som ibland uppstår när slingförstärkare är kopplade till platt-tv-apparater.

Förstärkaren har hela sju olika typer av ingångar. Utöver de nytillkomna digitala ingångarna (optisk och coax), kan den anslutas via RCA, 3.5 mm mikrofoningång eller SCART med automatisk omkoppling. Därutöver finns det två ingångar på kopplingsplinten.

CLS-5 kan anslutas både till 110-240 VAC eller 12-24 VDC (batteridrift el backup). Tack vare att den kan drivas även av 12-24 VDC, lämpar den sig för installation på t. ex bussar.

Jämfört med traditionella slingförstärkare är användningen av miljöpåverkande material i CLS-5 halverad, samtidigt som energiförbrukning blivit avsevärt lägre. CLS-5 är därför en av de mest effektiva och miljövänliga slingförstärkarna på marknaden idag.