Supereffektiva slingförstärkare för segmentslingor

Univox Super Loop System Class D Tech-serien (SLS-1/3/5) har extraordinära egenskaper för mångsidiga tillämpningsområden. Den supereffektiva konstruktion har resulterat i en slingförstärkare som är betydligt mindre och lättare än tidigare förstärkare, samtidigt som den har högre kapacitet, perfekt anpassad till moderna SLS-system. Med det avancerade ström-, temperatur- och effektskyddet är förstärkaren extremt tålig, oavsett belastning eller kortslutning.

Class D Tech-serien består av tre modeller:

SLS-1

221000

För mindre rum

SLS-3

223000

För mellanstora rum

SLS-5

225000

För större rum och salar


Effektivitet

Univox Class D Tech-serie är baserad på banbrytande, helt komplementära klass D-steg. Förstärkarna är små, men med ökad utspänning optimerad för moderna SLS-(phased array) slingfigurationer. Beprövad Univox-teknik utan fläktkylning, kombinerad med switchade nätaggregat, ger hög ljudkvalitet och lång produktlivslängd.


Fantastiskt ljud

Univox slingförstärkare ger ett fantastiskt klart ljud och är försedda med ett lågfrekvensfilter som ökar taluppfattbarheten markant.


Minimalt energispill och fläktfri design

Med en elektronisk transformator som ger 93 % effektivitet – jämfört med andra produkter där energispillet är 8-9 gånger högre – är SLS Class D Tech ojämförligt den mest effektiva slingförstärkaren på marknaden. Fläktar drar ofta till sig damm, orsakar störande ljud och reducerar produktens livslängd. Den energismarta designen håller apparaten kall och därmed behövs ingen fläkt.


Liten och lätt

SLS Class D Tech innehåller avsevärt mindre koppar och andra metaller än andra slingförstärkare, vilket ger en mycket lätt produkt. Den effektiva designen har också resulterat i en mindre enhet, vilket ger en fördel vid placering i rack.


Miljövänlig

Den minskade kopparanvändningen och den högeffektiva och energibesparande designen minskar starkt produktens miljöpåverkan. Univox Class D Tech och X-serier är de mest miljövänliga slingförstärkarna på marknaden.


Självdiagnostik

Självdiagnostiken guidar användaren vid felsökning och visar vilka funktioner som fungerar och vilka inte gör det. Den inbyggda signalgeneratorn, som är en del av den självdiagnostiska funktionen, kan även användas till att reglera systemets utgångsnivå om annan ljudkälla skulle saknas.


MLC – Förbättrad kompensationsmöjlighet

SLS Class D Tech-serien är utrustad med en unik parametrisk MLC (Metal Loss Compensation) för att effektivt justera effekterna av metallpåverkan. Då både typen av metall och metallens närhet till slingan påverkar ljudet kan olika typer av kompensation krävas. MLC tillåter installatören att kompensera för den dämpande effekten från olika startfrekvenser.


Två-stegs-AGC

Univox var först på marknaden med två-stegs AGC, Automatic Gain Control. När plötsliga och skarpa ljud dämpas, ger två-stegs AGC tillbaka ljudet omedelbart.


Butterworth-lågpassfilter

Butterworth 24dB/oktav-lågpassfilter för effektiv blockering av störningar mellan utrustningar.


Alla kontroller på framsidan

Alla kontroller sitter på framsidan vilket gör det lätt att justera, även vid rackmontage.


Fjärravläsning

LED- och högtalarutgångar ger möjlighet till fjärravläsning av slingans funktion.


Prioriterad ingång

Prioritetsingång gör det möjligt att ansluta t.ex. talat utrymningslarm från 100 V-högtalarsystem direkt i förstärkaren. Ingången ger möjlighet till override av övriga ingångssignaler.