Hörslingor för bussar

bussar-1

Inom passagerartrafiken finns det en mängd olika användningsområden för hörteknik. Det kan gälla knutpunkter som centralstationer med alla vänthallar, informationsdiskar, biljettluckor och hissar eller ombord på fordon. Överallt där det är viktigt att information når ut till alla, bör det finnas hörslingor, eftersom det är ett enkelt och säkert sätt för hörapparatbärare att få tillgång till ljudet.

Kollektivtrafik-, långfärds- eller turistbussar bör alla utrustas med hörslingor ombord för att skapa en tillgänglighet även för resenärer med hörapparat. Många vänder sig till skärmar och skyltar på bussarna för få trafikinformation, men tyvärr lider många med hörselnedsättning också av nedsatt syn. Att inte kunna höra utropen för nästa hållplats eller att kunna prata med busschauffören, gör resan mycket svårare än den behöver vara.


bussar-2

CLS-5

Våra hörslingesystem kan integreras med befintliga högtalarsystem så att passagerare med hörselnedsättning kan höra informationen kristallklart direkt i sina hörapparater istället för att knappt kunna urskilja orden i högtalarljudet. Univox kompakta slingförstärkare är framtagna för att fungera i just dessa miljöer. De är små, effektiva, miljövänliga och följer standarder för trafikfordon.

Läs mer om CLS-5


bussar-3

CTC

Framme vid chauffören kan man installera en överdiskslinga, som bara hörs inom ca 1,5 kvm, och som möjliggör direktkommunikation mellan passagerare och chaufför vid påstigning.

Läs mer om CTC


bussar-4

Vänthallar

Vid hållplatser och i vänthallar är högtalarljudet nästintill omöjligt att uppfatta för hörapparatbäraren. Att bara förlita sig på skyltar och displayer är inte ett bra alternativ alla gånger, eftersom många hörselskadade även har nedsatt syn. Att ta emot informationsutropen direkt i örat gör istället resan enklare och bekvämare.

Läs mer


bussar-5

Kassor och informationsdiskar

Informationsdiskar och biljettkassor bör anpassas för hörapparatbärare för att underlätta kommunikationen.

Läs mer


bussar-6

Hissar

Intercom-systemen i hissar är ofta svåra att uppfatta för hörapparatbärare. Att installera hörslingor i hissarna är ett bra alternativ, inte bara på grund av förbättrad säkerhet, utan även för en enklare och bekvämare resa.

Läs mer