Hörslingor för hotell

hotell-1

I hotellmiljö uppstår många tillfällen då kommunikationen är viktig; från in- och utcheckning, informationsutbyte och vägbeskrivning till större konferenser och tillställningar, och utöver det även väckning och utrymningslarm. För att också hörapparatbärare ska kunna kommunicera med personalen och delta i det offentliga, är effektiva och lättanvända hjälpmedel bra att ha till hands.


hotell-2

Kassor och infodiskar

För att kunna välkomna gäster på bästa sätt, är det viktigt att den första kontakten är okomplicerad och direkt. En lösning är att ha en överdiskslinga i receptionen; antingen en fast hörslinga som alltid är aktiv, eller en bärbar hörslinga som används vid behov. De överför ljudet i ett avgränsat område och garanterar att ljudet är klart och tydligt för gästen både vid in- och utcheckning och annat informationsutbyte.

Läs mer


konferenser-7

Konferens

För konferenslokalerna är både portabla och installerade slingor praktiska lösningar. Det är möjligt att placera slingorna i mötesrum med vikväggar och i intilliggande rum utan att de stör varandra.

Läs mer


hotell-3

Hissar

Också viktigt för gästernas bekvämlighet och säkerhet, är ett kommunikationssystem i hissarna. Genom att koppla en hörslinga till det befintliga högtalarsystemet, kan hörapparatbärararen ta del av informationen både vid normalt användande av hissen och vid nödsituationer och brandlarm.

Läs mer


hotell-4

Väckning och utrymning

Som i alla offentliga miljöer är det viktigt att alla nås av utrymningslarm och brandlarm. De flesta hörapparatbärare tar av sig sina hörapparater när de sover, vilket innebär att de ofta inte hör något alls, inte ens sirener. TCL 410 väckarklocka är ett smidigt hjälpmedel för hörselskadade som behöver hjälp med att vakna. TCL 410 fungerar dels som en vanlig väckarklocka med vibrator som man lägger under kudden, dels som en indikator för utrymningslarm.

Läs mer


hotell-5

Scandic Victoria Tower, Kista, Sweden

2005 utförde Scandic Hotels ett omfattande anpassningsprogram för att göra sina hotell tillgängliga för alla typer av funktionsnedsättningar. Tre punkter avsåg hörselnedsättning: man behövde underlätta kommunikationen vid receptionerna, göra det möjligt för hörselskadade att delta i konferenser och erbjuda hörapparatbärare både väckning och utrymningslarm. Alla Scandic-hotell i Sverige, Norge, Danmark och Finland utrustades med överdiskslingor i receptionerna för bättre service, och portabla hörslingor för konferens- och mötesrum. Varje hotell tillhandahåller nu också SafeWake-väckarklockor som väcker den hörselskadade genom vibration, även vid utrymningslarm. Även hotellen i Tyskland, Polen, Nederländerna, Belgien och alla nya Scandichotell erbjuder numera samma standardpaket.

Läs mer

Scandic Hotel vann 2015 års World Responsible Tourism Awards, i kategorin: “Best accommodation for disability access”.