Hörslingor för muséer och utställningshallar

muséer-1

Ljudmiljön i muséer och utställningshallar är ofta påverkad av bakgrundsljud, sorl och genklang. Det är en typ av ljudatmosfär som är extra svår för hörapparatbärare. Hörapparatens mikrofon förstärker allt ljud i lokalen och det blir ofta väldigt otydligt att följa t. ex. en guide eller lyssna på en videoinstallation. Men olika typer av hörslingelösningar kan man lätt och smidigt komma runt dessa problem och erbjuda besökarna en förstklassig service.


muséer-2

Trådlösa guidesystem

Det trådlösa guidesystemet löser problematiken med att uppfatta ljudet när avståndet är stort mellan guide och åhörare, speciellt i miljöer med störande bakgrundsljud. Systemet kan användas både som konventionellt guidesystem och som hörselprodukt för besökare med hörapparat.

Läs mer


muséer-3

Mindre rum

Områden med t.ex. videoinstallationer eller ljud som kompletterar utställningen, är också utmärkta slingytor. Genom att koppla ihop slingan med det redan existerande ljudsystemet görs området tillgängligt även för besökare med hörapparat. Ett klart och tydligt ljud istället för ett brusigt sorl, ger utställningen en chans att komma till sin fulla rätt.

Läs mer


muséer-4

Hörsalar

Hörsalar eller auditorium i anslutning till utställningen kan med fördel förses med slingor. I större lokaler läggs slingorna längs stolsraderna för att ge ett stabilt och jämnt magnetfält.

Läs mer


tickets-liten

Kassor och infodiskar

Ljudatmosfären i entréer och foajéer är ofta full av sorl, vilket gör det extra svårt för hörapparatbärare att höra ordentligt. En hörslinga vid biljettkassan eller informationsdisken ger istället tydligt taluppfattbarhet. Erbjud den bästa servicen och gör upplevelsen än bättre!

Läs mer


sportarena-3

Hissar

Att installera hörslingor i hissar är ett bra alternativ, inte bara på grund av förbättrad säkerhet, utan även för ett enklare och bekvämare besök.

Läs mer


muséer-5

Nationalmuseum, Stockholm

Nationalmuseum i Stockholm behövde ett system som kunde tjäna både som ett vanligt guidesystem med mikrofon och hörlurar, och som hörhjälpmedel för hörselskadade. Guiderna ville dessutom slippa prata så högt, eftersom det tärde på deras röster.

Med vårt trådlösa guidesystem kan de nu ge den bästa upplevelsen till sina besökare. Tack vare våra specialdesignade ficksändare och -mottagare, kan systemet användas både med hörsnäcka för normalhörande och med halsslinga för hörapparatbärare.

Läs mer


muséer-6

Kosterhavet Naturum

Kosterhavets Naturum använder Univox Audioguide för att alla besökare ska kunna njuta av utställningarna, även de med hörapparat.

Läs mer