Varför Univox hörslingor?

online-broschyr
Det är vår starka övertygelse att hörslingor är det bästa sättet att ge hörapparatbärare möjlighet att delta i den sociala gemenskapen. Det är det som driver oss att ständigt utveckla våra produkter som ger miljontals människor världen över en bättre livskvalitet. Univox slingförstärkare är utvecklade för att alltid vara extra kraftfulla så att de sticker ut bland övriga förstärkare på marknaden. Det finns många som kan tillverka slingförstärkare, men det är bara Univox – tack vare mångårig erfarenhet, teknisk know-how, väl beprövad och avancerad tillverkning – som kan erbjuda de mest kraftfulla förstärkarna i världen. Ända sedan vi utvecklade världens första slingförstärkare med ”true constant current” 1969 har vi varit den ledande tillverkaren av slingförstärkare i världen. I dag säljer vi ungefär 15 000 slingförstärkare årligen.

 


Effekt

Tyvärr finns det alldeles för många slingförstärkare installerade runtom i världen som inte har tillräckligt hög effekt och inte uppfyller normen. Det gör att hörapparatbärarna har svårt att uppfatta vad som sägs, trots att det finns en slinga installerad i lokalen. De dåligt fungerande slingorna beror ofta på dålig planering eller installation, men en annan vanlig orsak är att själva slingförstärkaren är för svag för att skapa den ström som krävs för att uppnå ett tillräckligt bra magnetfält. Systemet är helt enkelt underdimensionerat, ibland av ekonomiska orsaker, men också p.g.a. att det finns tillverkare som lovar en sak och håller en annan.


Ström

Univox sparar inte på fel saker. Vi vet att det inte finns något som kan ersätta effekt och alla våra förstärkare är utvecklade för att ge tillräcklig effekt till systemet. En kombination av mycket hög spänning, extra hög ström och ett tåligt chassi med lång livslängd gör att våra förstärkare anses vara bland de bästa i världen. Till dags dato har vi inte hittat någon förstärkare som ens är i närheten av den strömstyrka som Univox ger – alltid och överallt.


AGC (Automatic gain control)

Men det räcker inte bara att ha tillräckligt hög ström. Ström är nödvändigt, men måste kompletteras med en avancerad teknik som behandlar ljudet till slingan för att kompensera för olika ljudnivåer. Vår tvåvägs AGC-kontroll (Automatic Gain Control) som är inbyggd i alla Univox -förstärkare är unik. Den består av två system, ett som kontrollerar innivån och ett som reglerar utnivån och som ger en extraordinär ljudupplevelse för hörapparatbäraren. Inga plötsliga oljud och ingen lång tystnad i slingan ger alltid ett behagligt lyssnande.


Hög kvalitet

Vår ställning som marknadsledare har vi uppnått tack vare teknisk exakthet, lyhördhet för marknaden och långvarigt och nära samarbete med både våra kunder och vår tillverkare i Taiwan. I dag har vår tillverkare även en viktig roll i produktutvecklingen. Allt detta tillsammans ger en mycket bra grund för att utveckla produkter med fortsatt hög kvalitet. Vi kommer aldrig att tumma på produktkvaliteten, utan ständigt sträva efter högsta möjliga kvalitet, med längsta möjliga livslängd.


IEC 60118-4

Sedan flera år tillbaka spelar vi en aktiv roll i arbetet med utvecklingen av IEC-standarden för slingor, IEC 60118-4. Vår utvecklingschef, Conny Andersson, har i många år varit ordförande för IEC-kommittén och har bidragit med sin djupa tekniska kunskap, kombinerat med en unik erfarenhet av arbete med hörslingor. Tack vare det arbete som han och de övriga i IEC-kommittén lägger ner har IEC-standarden utvecklats till den nivå den är på i dag.

Klicka på filmen nedan, för en introduktion till slingvärlden (OBS! engelska):