Den smarta, effektiva och kraftfulla slingförstärkaren från Univox

Univox PLS-X1, X3 och X5 är marknadens mest effektiva förstärkare för korrelerade slingor. Med innovativa lösningar och starkt fokus på förbättrad prestanda är Univox världsledande inom slingteknik.

X-serien består av tre modeller:

pls-x1

PLS-X1

217100

För det mindre rummet

pls-x3-front

PLS-X3

217300

För mellanstora rum

pls-x5

PLS-X5

217500

För större rum och salar


Fantastiskt ljud

PLS-X slingförstärkare ger ett fantastiskt klart ljud och är försedd med ett lågfrekvensfilter som ökar taluppfattbarheten markant.


Minimalt energispill och fläktfri design

Med en elektronisk transformator som ger 93 % effektivitet – jämfört med andra produkter där energispillet är 8-9 gånger högre – är PLS-X ojämförligt den mest effektiva slingförstärkaren på marknaden. Fläktar drar ofta till sig damm, orsakar störande ljud och reducerar produktens livslängd. Den energismarta designen håller PLS-X kall och därmed behövs ingen fläkt.


Liten och lätt

PLS-X innehåller avsevärt mindre koppar och andra metaller än andra slingförstärkare, vilket ger en mycket lätt produkt. Den effektiva designen har också resulterat i en mindre enhet, vilket ger en fördel vid placering i rack. Förstärkaren tar bara upp 25 % av rackplatsen jämfört med PLS-100/300.


Miljövänlig

Den minskade kopparanvändningen och den högeffektiva och energibesparande designen minskar starkt produktens miljöpåverkan. PLS-X är den mest miljövänliga slingförstärkaren på marknaden.


Självdiagnostik

Självdiagnostiken guidar användaren vid felsökning och visar vilka funktioner som fungerar och vilka inte gör det. Den inbyggda signalgeneratorn, som är en del av den självdiagnostiska funktionen, kan även användas till att reglera systemets utgångsnivå om annan ljudkälla skulle saknas.


Förbättrad kompensationsmöjlighet

Då både typen av metall och metallens närhet till slingan påverkar ljudet kan olika typer av kompensation krävas. PLS-X är utrustad med en unik parametrisk MLC (Metal Loss Correction) för att mer effektivt justera effekterna av metallpåverkan.


Två-stegs AGC

Univox var först på marknaden med två-stegs AGC, Automatic Gain Control. När plötsliga och skarpa ljud dämpas, ger två-stegs AGC tillbaka ljudet omedelbart, i jämförelse med andra produkter där det kan ta upp till 40 sekunder att återfå tidigare ljudnivå.


Alla kontroller på framsidan

Alla kontroller sitter på framsidan vilket gör det lätt att justera, även vid rackmontage.


Fjärravläsning

LED- och högtalarutgångar ger möjlighet till fjärravläsning av slingans funktion.


Prioriterad ingång

1100 V-ingången gör det möjligt att ansluta t.ex. talat utrymningslarm från 100 V-högtalarsystem direkt i förstärkaren. Prioritetsingång ger möjlighet till override av övriga ingångssignaler.