World Hearing Day, 3:e Mars 2020

2 mars, 2020

Att höra är frihet.

Din hörsel är en grundläggande, viktig del av din koppling till omvärlden och nedsatt hörsel är både ett av de vanligaste och mest försummade problemen. Det finns uppskattningsvis ungefär 71 miljoner vuxna mellan 18 och 80 år som har en hörselnedsättning på över 25dB. Olycksbådande som det låter så finns det lösningar. Framförallt medvetenhet och utbildning.

World Hearing Day hålls årligen den 3:e Mars för att öka medvetenheten om hur man kan förhindra dövhet och hörselnedsättning samt främja öron- och hörselvård över hela världen. WHO arrangerar ett årligt World Hearing Day-evenemang i Genève och uppmanar alla intressenter att delta i detta globala initiativ.

Cirka 466 miljoner människor beräknas leva med hörselnedsättning. Antalet förmodas öka eftersom mer än en miljard ungdomar mellan 12 och 35 år riskerar nedsatt hörsel på grund av ogynnsam exponering för starkt ljud.

På World Hearing Day 2020 kommer WHO att lyfta fram att insatser som kan säkerställa att personer med nedsatt hörsel kan uppnå sin fulla potential och vad som går att göra för att förhindra nedsatt hörsel. Det kommer att uppmärksamma de tillgängliga alternativen i detta avseende.


När undersökte du din hörsel senast?

Det är rekommenderat att genomgå en hörselundersökning en gång om året. Det spelar ingen roll om du upptäckt ett problem eller om du tror att din hörsel är perfekt. Det är viktigt att veta hur det ligger till. Tar du inte reda på sanningen kan du inte göra något åt det.

Det finns ingen anledning att inte undersöka hörseln!

Här kan du söka efter din närmaste audionom.

Mer information på hörsellinjen.se

Erbjudanden från hörbutiken.se i och med World Hearing Day

Läs mer om hörselhälsa, nedsättningar, orsaker och diagnoser här.

Läs mer på HRF:s hemsida.

Läs mer på WHO:s hemsida.

 

Var rädd om er och andras hörsel!